mi ez?F.A.Q.

Felhasználási feltétel

MŰKÖDÉS
Az oldalt a Bellis-Perennis Kft. üzemelteti, a Kft. az oldal, illetve az oldalakon futó programok, alkalmazások és reklámok által okozott bármilyen kárért, veszteségért, semmilyen felelőséget nem vállal. Bellis-Perennis Kft fenntartja annak jogát, hogy az oldal működését, előzetes értesítés nélkül beszüntesse.

SZEMÉLYEK, KÖZÖSSÉGEK
Figyelem! Az oldal minden tartalmát vagy kiegészítését szerzői jogi törvények és nemzetközi egyezmények védik. Az oldal bármely részének engedély nélküli másolása vagy terjesztése, polgári peres, illetve büntetőjogi eljárást vonhat maga után, és a törvény által kiszabható legszigorúbb büntetéssel sújtható.
Az oldalon csak keresztény személyek, valós adatokat tartalmazó regisztrációját fogadjuk el. Mindenki csak a saját nevében regisztrálhat. Közösséget csak annak tagjai hozhatják létre. Jogunkban áll bármely közösséget vagy annak bármely tagját törölni, előzetes felszólítás nélkül.

FÓRUM
A fórumon megjelenő bármilyen adatokért, szövegekért, képekért, sem azok hitelességéért, sem az azok által okozott károkért az üzemeltetők, vagy tulajdonosok, felelőséget nem vállalnak. A Bellis-Perennis Kft a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódexét betartja, s törekszik annak felhasználókkal való teljes körű betartatására. A fórumon tilos reklámtevékenység folytatása, kivéve, ha erre a Bellis-Perennis Kft előzetesen írásban hozzájárult. A fórumon tilos olyan információkat közzé tenni, amelyek sértik a hatályos jogszabályokat. Fórumfelhasználók személyes adatainak technikai vagy egyéb módszerekkel való illegális gyűjtése és tárolása szigorúan tilos. A felhasználó az általa elküldött, vagy felhasználó neve alatt elküldött hozzászólásban lemond valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban szereplő bármilyen információhordozó tekintetében. S vállalja, hogy üzenetével nem sért szerzői és szomszédos jogokat. Elfogadja, hogy sem az üzemeltetők, sem a tulajdonosok, semmilyen felelőséget nem vállalnak a felhasználó üzenetének hiteles megjelenítésére, s annak megőrzésére. Az üzemeltetők és a tulajdonosok nem vállalnak felelőséget azért, ha a felhasználó neve, adatai vagy jelszava általunk nem engedélyezett módon, illetéktelen harmadik személy birtokába jutnak, és e harmadik személy ezzel visszaél. A hozzászólás elküldését követően a Bellis-Perennis Kft kizárólagos joggal rendelkezik az információk további felhasználásával kapcsolatban. Újraközlésük bármilyen formában a Bellis-Perennis Kft engedélyéhez kötött. Ez nem zárja ki a felhasználó által közzétett hozzászólások további szabad felhasználását. A fórumban közzétett bármilyen adatra, képre, szövegre az értesítésnélküli újraközlés jogát fenntartjuk.

MODERÁCIÓ
Az üzemeltető a fórum moderátoraira, a témakörök tulajdonosaira ruházza azt a jogát, hogy azokat a témaköröket, hozzászólásokat, amelyek megsértik az általános etikai szabályokat, vagy a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. A moderátorokra ruházza azt a jogot is, hogy a szabályokat súlyosan megszegő személyeket kizárják a fórumból, esetleg regisztrációját megszüntessék. Mindent olyan jellegű kezdeményezés ellen fellépünk amelynek célja a közösség rombolása, legyen az tudatos, vagy véletlen esemény. Nem toleráljuk az olyan beceneveket, amelyek nem etikusak, ezek külön figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek. Azok a hozzászólások, amelyek sértőek másokra nézve szintén moderálásra kerülnek. Továbbá moderálásra kerülhetnek azok a hozzászólások, melyek sértik az üzemben tartók érdekeit. Minden felhasználó kisebb adminisztrátori joggal rendelkezik a saját maga által létrehozott témákban. Felhívjuk figyelmét, hogy adminisztrátori jogával nem élhet vissza, csak erkölcsileg indokolt esetben használja azokat. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy nem alkalmas e feladatok ellátására megvonjuk adminisztrátori jogait. A felhasználót kizárása előtt legalább kétszer figyelmeztetjük, felhívjuk, hogy a jövőben tartózkodjon a tilalmazott tevékenységétől, mielőtt kizárjuk a témából. Ne moderáljunk hozzászólást csak azért, mert nem értünk egyet tartalmával. Korlátlan jogú moderátorok viszonylag kevesen vannak, így bizonyára lesznek olyan témakörök, hozzászólások, amelyeket nem olvasnak el. Ezért kérjük, hogy aki olyan hozzászólásra bukkan, ami nem etikus, esetleg sérti a közösséget, vagy annak valamely tagját, kérjük jelezze a moderátoroknak, az erre kialakított témakörben vagy e-mail-ben. A moderátorok azokat a témákat melyek hibásan, rossz csoport alá hoztak létre, áthelyezhetik más csoportokba. Időnként a fórum bővülése, az átláthatóság védelmében megkövetelheti az új csoportok kialakítását és bizonyos témák abba való áthelyezését. Kampánycsend ideje alatt tartózkodjunk minden olyan hozzászólástól, idézetektől, amelyek megsérthetik az ide vonatkozó hatályos jogszabályokat. A moderátorok kampánycsend ideje alatt az átlagosnál nagyobb szigorral moderálják a politikai hozzászólásokat, témaköröket.