mi ez?F.A.Q.

Sir Anthony Hopkins, nem lennék ateista.

Sir Anthony Hopkins, ördögűzés Sir Anthony Hopkins, a világhírű filmszínész, aki nemsokára mozikba kerülő filmjében, A rítusban (The Rite) ördögűző papot játszik, úgy nyilatkozott a Catholic Heraldnak: nem tudna élni egy ateista bizonyosságával, szerinte ateistának lenni olyan, mint egy ablak nélküli börtöncellában élni.

Az 1993-ban lovaggá ütött filmszínész hozzátette: gyűlölne így élni. Rengeteg „profi ateistát” látunk a képernyőn, akik kijelentik, hogy őrültség Isten létében hinni, egy vallást követni. „Nos, Isten áldja őket, ha így éreznek, remélem, boldogok.”

Anthony Hopkins felteszi a kérdést: miért tiltakoznak állandóan az ateisták? Miért olyan biztosak abban, amit állítanak? És „ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam annyi nagyszerű filozófus és mártír hitét?”

Sir Anthony Hopkins, akinek az egyik leghíresebb alakítása a kannibalizmusban örömét lelő Hannibal Lecter megformálása volt A bárányok hallgatnak című filmben, az exorcista Lucas atyát alakítja a The Rite című filmben, amely egy amerikai ördögűző, Gary Thomas atya tapasztalatai alapján készült.

forrás: Magyar Kurír