mi ez?F.A.Q.

Ökumenikus imahét a Krisztus hívők egységéért

oikoumene, ökumenikus 2011-ben január 16. és 23. között tartják világszerte, így Magyarországon is az ökumenikus imahetet a Krisztus-hívők egységéért. Az imahét alapigéje az Apostolok Cselekedeteiből vett idézet: „... kitartottak az apostolok tanításában".

Az ökumenikus imahét ünnepélyes megnyitása 2011. január 16-án 18 órakor lesz Budapesten a Fasori Református Templomban. Ez az istentisztelet egyben Magyarország EU-elnökségének egyházi megnyitó ünnepsége is.

Ebben az évben a világ minden egyházába Jeruzsálemből, az anyaegyházból érkezik az egységre szóló felhívás: arra hívnak minden keresztényt, hogy újra fedezzék fel azokat az értékeket, amelyek közösséggé formálták az első keresztényeket Jeruzsálemben.

Erdő Péter bíboros, prímás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és D. Szebik Imre ny. püspök, a Magyarországi egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke így fogalmaznak köszöntőjükben: „Hisszük, hogy Krisztusban való egységünk megélése jótékony hatással lesz magunkra, egyházunkra és nemzetünkre egyaránt s kihat arra az európai népek közösségére is, amelynek elnökségét éppen az Imahetünk napjaiban veszik át országunk vezetői”.

forrás: Magyar Kurír