mi ez?F.A.Q.

Elhunyt az Oh Happy Day szerzője

Walter Hawkins, zeneszerző, oh happy day 61 éves korában elhunyt Walter Hawkins amerikai gospel-énekes, lelkész, a világhírűvé vált Oh Happy Day című dal szerzője.

Hawkins egyik testvérének kórusában kezdte pályafutását, később megalakították az Edwin Hawkins Singers együttest, amelynek egyik legkiemelkedőbb sikere volt az Oh Happy Day című dal. Ez volt az első gospel, amely felkerült a „világi" slágerlistákra is, a következő évben egymillió példányt adtak el a lemezből.

Hawkins a californai Oaklandben született, s a Berkeley egyetemre járt. Első albumát (Do Your Best) még egyetemistaként vette fel 1972-ben. Miután diplomát szerzett, lelkészként csatlakozott az oaklandi Love Center egyházhoz, amelynek később főpásztora is lett. Kilenc alkalommal jelölték Grammy-díjra, s 1980-ban el is nyerte a kitüntetést egy Miatyánk-feldolgozással. Legsikeresebb és legismertebb dala az Oh Happy Day, amely egy XVIII. századi himnusz feldolgozása. Az egykori Beatles-tag, George Harrison azt állította, hogy ez a dal komoly hatással volt rá, amikor 1970-ben megírta My Sweet Lord című dalát.

Hawkins több mint négy évtizeden át élt a gospel zenének.

forrás: Magyar Kurír