mi ez?F.A.Q.

A magzat nem érez fájdalmat?

magzat, ultrahang, abortusz A brit Szülészek és Nőgyógyászok Királyi Kollégiumának június 25-én kiadott közleménye szerint a magzat 24 hetes kora előtt nem érez fájdalmat. A magzatvédők ezzel szemben rámutatnak: az érvelés hamis és csupán a lelkiismeret megnyugtatását szolgálja.

Az orvosi kollégium szerint a magzat nemcsak nem érez fájdalmat, de nincs is eszméleténél. Megállapításaik alapján az abortusz támogatói abban reménykednek, hogy a kormány nem fogja 24 hétről 20 hétre leszállítani a művi terhességmegszakítás időhatárát – írja az ICN.

Andrea Minichiello Williams, a keresztény életvédelem (Christian Concern For Our Nation) képviselője ezzel szemben rámutat: „A néma sikoly című dokumentumfilm ultrahangos felvételeken mutatja be egy 12 hetes magzat abortálását. Az elején a baba pulzusa 140, és időnként szopja az ujját. Amikor a szívócsövet bevezetik a méhbe (de még nem éri el a magzatot), a baba erőteljesen hátrarándul, és próbál elhúzódni. Szívverése 200-ra emelkedik, és még a rossz minőségű ultrahangos felvételeken is jól látszik, hogy mintegy 'néma sikolyra' tátja a száját. Mi ez, ha nem érzelmi reakció?"

Williams szerint a brit nőgyógyászok közleménye „újabb példa arra, hogy a testület félrevezeti a közvéleményt a méhen belüli élettel kapcsolatban. Manipulál és elferdíti a tényeket, hogy igazolja a jelenleg érvényes abortusztörvényt, amely elfogadhatatlan egy civilizált társadalomban."

forrás: Magyar Kurír